Wednesday 4 November 2009

Terra Dacica Aeterna






Asociaţia Terra Dacica Aeterna a fost înfiinţată în 01 06 2007 la Cluj-Napoca. Asociaţia Terra Dacica Aeterna este o premieră în spaţiul românesc, în ceea ce priveşte recrearea cât mai fidelă a unor fragmente din viaţa cotidiană, civilă şi militară a civilizaţiilor dacică şi romană.
Echipamentul militar roman va purta însemnele Legiunii XIII Gemina, legiunea cea mai longevivă pe teritoriul Daciei romane, care a staţionat în decursul secolelor II şi III d. Chr. la Apulum (Alba Iulia de azi).
Terra Dacica Aeterna este locul unde rivalităţile dintre daci şi romani se vor manifesta paşnic în ateliere de lucru şi reprezentaţii menite să înveţe şi să destindă în acelaşi timp pe cei implicaţi.
Creată din iubirea pentru istorie a câtorva oameni dedicaţi, Terra Dacica Aeterna a reuşit să răzbească prin greutăţile întampinate în drumul anevoios al oricărui pionier într-un domeniu nou sperând că într-o bună zi să poată să dea o imagine cât mai exactă a universului antic surprins în toată complexitatea sa atât de natură militară cât si socială. Un efort ştintific de arheologie experimentală dar şi o modalitate de a atrage publicul larg spre redescoperirea trecutului, Terra Dacica Aeterna vă invită să sfidaţi barierele timpului şi să intraţi în lumea civilizaţiilor antice care s-au confruntat pe meleagurile noastre, o lume pe care sperăm să o redescoperim împreună.

http://www.terradacica.ro/

1 comment: